Fluxul anvelopelor uzate

Persoanele fizice si juridice, vulcanizari, service-uri, dealer-i, magazine, au obligatia de a preda gratuit anvelopele uzate catre societatile autorizate in vederea colectarii si valorificarii acestora.

Colectorii realizeaza actiunea de preluare a anvelopelor de la detinatori si de a le transfera la platformele de regrupare. Procesul de preluare se face in baza unei comenzi si a avizului de expeditie (emis de detinator), fara a i se pretinde contravaloarea acestui serviciu detinatorului.

Platforma este un spatiu autorizat unde se realizeaza regruparea anvelopelor, trierea lor in AUR (anvelope uzate reutilizabile) si in AUNR (anvelope uzate nereutilizabile) precum si incarcarea in vederea expedierii catre valorificatori.
Platforme de colectare: BUCURESTI, ARGES, ARAD, CLUJ, CONSTANTA, GIURGIU, SUCEAVA, SATU-MARE, DOLJ, GALATI, ILFOV, NEAMT, SIBIU

Anvelopele uzate ce se pot reutiliza vor fi trimise pentru regravare sau resapare la firme specializate

Metode de valorificare materiala a anvelopelor uzate nerecuperabile sunt multiple de la rambleu pentru sosele pana la covoare pentru acoperirea terenurilor din salile de sport si spatiilor de joaca.

Valorificarea energetica este posibila datorita puterii calorice a anvelopei (24-28 MJ/kg). Gratie acestei calitati, anvelopele uzate pot fi utilizate ca si combustibil alternativ.

Informații pentru prestatorii de servicii

Facturile emise de catre ECO ANVELOPE S.A. clientilor sai asigura finantarea cheltuielilor de colectare – preluare, manipulare, triere, incarcare, transport de la platforma la valorificatori, acoperind in acelasi timp si costul de functionare a societatii.

Pentru selectarea prestatorilor de servicii operationale, ECO ANVELOPE realizeaza o comparatie de oferte pe baza unei documentatii in care sunt definite activitatile care urmeaza a fi desfasurate si minimele criterii profesionale pe care prestatorii trebuie sa le aiba in vedere.

Consultați lista documentelor pe pagina Documentația de selecție